сряда, 11 май 2011 г.

Хубаво време,хубави емоции :)

Последните дни и времето е слънчево,и следобедите ми са свободни.
В училище започнаха класни,учителите се сетиха,че нямаме достатъчно оценки (или последнато от друга страна някои не са били достатъчно в час,не са били готови,истината е някъде посредата),но мен там просто ме няма .
Отивам,изяждам си яденето от вкъщи и после след последния звънец,денят ми започва наистина :) .
На вашето внимание най-заспалият таралеж,който съм виждала някога :

Дядо на няколко пъти пита дали е жив,ама съвсем жизнен си беше.След няколко часа вече беше отпрашил на някъде,така че явно наистина съм го "хванала" в неудобен момент :) .
След училище ходя на пазара,радвам се,че вече има повече български неща/тук да уточня,че съм наивна по природа и предпочитам да вярвам на табелите "български ..." , отколкото да знам,че съм пренебрегнала "нашето" защото примерно 1-2-повече пъти са ме излъгали/.
И все пак ми се иска по-голямо разнообразие. Като гледам сергиите и в главата ми се въртят идеи за това как по-добре да се подредят продуктите,да изглежда красиво,спретнато и да не можеш да устоиш да не си купиш.
А сега всичко е найлонови торбички-вестник-пластмасови касетки.

Тези моркови са безспорен фаворит на всички,след като ги измия ги овалвам в кафява захар и така ги печа.

Следващите няколко снимки в доказателство на радостта ми,че ядем хубави,нашенски,моркови.


Ако не искате найлонови торбички и си носите ваша чанта,носете си и някакво съдче. Иначе приготвянето на супата ви от ягоди може да започне още по пътя към вкъщи. От личен опит.
На третия ден вече бях подготвена :).

Два поредни дни това ни беше десерта,кисело мляко,изостанал корнфлейкс ,който иначе никой не яде,и ягоди. За днес реших да разнообразя/пък и корнфлейкса свърши/,та го направих на торта с бишкоти.
Бишкотите подредени,киселото мляко и ягодите вече изсипани отгоре,формата за торти се повдига,за да се сложи в хладилника...и ринга изскача от поставката и всичко се разпльоква.
За моя радост,върху плота. Ама нищо,събрах си го и пак си направих тортата :).
Дано да стегне,че иначе ще има забавно продължение...

Според мен това беше най-вкусния начин,по който съм готвила пангасиус.
Сложих рибата в тавата,малко зехтин,повечко мащерка,изтисках половин портокал , намазах я с мед и отгоре поръсих със счукани бадеми :) .
Не можах да снимам готовото ядене,понеже се изяде бързо .

След училище си правя салати,чета блогове,работя по поръчки и ...то вече станало време да почвам вечерята :).


Взех си от магазина нови панделки и нямаше как да не направя картички с тях.
Станаха много бързо,защото птичката вече беше оцветена,а маковете съм ги правила преди месеци и не ми бяха харесали изобщо,сега пък ми допадат :).

Вчера светлината беше много хубава и аз естествено исках да снимам. Наличен беше само брат ми,който реши да върне жеста и да снима и мен .

Питам го аз дали е щастлив,отговорът беше да. Казвам му да дойде да го снимам какъв е щастлив. Съответно 1 път даже ми се усмихна.
В опит да предизвикам положителна емоция му казах да се замисли какво хубаво семейство сме,колко голям късметлия е. И той действително се замисли:


Покрай моите снимки с моркови,брат ми прояви желание да се снима с ягода :).

Наряза ягодите за тортата и изми чиниите. Междувременно си говорехме и се подразнихме един от друг само няколко пъти. Задобряваме :).

Днешната вечеря в сурово състояние. Всъщност без краставицата,нея ми я подариха и ще остане за утрешната салата.
Вчера пак ми подариха краставица :). Харесва ми да ходя на пазара,да си избирам продуктите,да знам,че като прилича на домат,може наистина да е домат.

Всъщност нищо толкова вълнуващо не се е случило през последните дни,но съм си щастлива. Красива светлина,свободно време и възможност да се погрижа за прехраната на семейството :).
Всичко се изяжда/аз правя и малки порции,примерно риба с гарнитура морков,само един морков/,единствено тати после си дояжда с луканка ;р.

Слънчев ден и много хубаво настроение :) !
П.П. Остават още към 3 части от Керкини,скоро ще се появи третата .

3 коментара:

  1. От известно време чета блога ти и съм очарована от списването му, както и от нещата, които създаваш. Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Таралежът е голяяям сладур в тази дрямка, а и по принцип :)
    Аз също харесвам картичките и начина ти на споделяне и писане,бих искала да имам волята да споделям мислите и впечатленията си като теб, а не само на думи с близките ми хора.. струва ми се, че написаното от мен доста би приличало на публикациите тук :)
    Поздравления за всичко!

    ОтговорИзтриване
  3. You make my day! Има нещо, което страшно много ме радва при теб! В нета е пълно с много блогове. Някои от тях са красиви и добре написани. И все пак едно от най- прекрасните места е твоето. Отбивам се всеки път, когато публикуваш нещо, защото ми носи невероятно положителни емоции! Снимките ти са прекрасни, стилът ти на писане е много симпатичен и .... и просто не мога да повярвам, че си едва на 18! Бих искала дъщерите ми да приличат по някакъв начин на теб, когато са на твоята възраст (има няма 6 години до тогава:)))))

    ОтговорИзтриване